annique rodijk / schoonheidsspecialist

“De praktijkuren zijn leuk en helpen je bij het ontdekken van je interesses en talenten. “

 

Bekijk mijn film

Naam: Annique Rodijk

Opleiding: Kaderberoepsgerichte leerweg op het vmbo. Daarna de opleiding tot schoonheidsspecialiste bij het ROC.

Favoriete vak van vroeger: Uiterlijke verzorging. Ik ben absoluut geen theoriemens en vond leren niet leuk. Praktijk wel! Ik leer in de praktijk veel makkelijker.

Minst favoriete vak van vroeger: Wiskunde. Dat snapte ik echt niet. Zelfs na tien keer uitleggen bleven opdrachten vaag. Ik ben met de hakken over de sloot geslaagd.

Huidige baan: Eigen schoonheidssalon

Even voorstellen…

Annique

Toen ik klaar was met school, werkte ik als vakkenvulster bij de Albert Heijn. Ik solliciteerde veel, maar kon geen baan vinden als schoonheidsspecialiste. Daar werd ik wel een beetje zenuwachtig van… Ik vind mijn werk namelijk superleuk en wilde hoe dan ook verder met mijn opleiding. Toen ben ik voor mezelf begonnen. Eerst heel kleinschalig: ik huurde een cabine van een zonnestudio in de buurt, kocht een aantal verzorgingsproducten en een stoel van Marktplaats. Na ongeveer acht maanden kwam er ergens een grotere ruimte vrij met een wachtruimte en een keukentje. Daar heb ik twee jaar gezeten. Ik heb toen veel energie en tijd gestoken in het vinden van klanten. Door het organiseren van ladies nights, verspreiden van flyers, advertenties en op braderieën staan bijvoorbeeld. Toen mijn vriend en ik een huis kochten, hebben we de schuur verbouwd tot salon. Hier is de salon gegroeid tot wat het nu is. Ik werk vier dagen per week en biedt verschillende diensten aan. Gezichtsbehandelingen, permanente make-up, harsen, wimperextensions, epileren, visagie… de afwisseling maakt het werk zo leuk!

Het vmbo
Op het vmbo ben ik in aanraking gekomen met mijn vak. Ik koos uiterlijke verzorging en vond dat meteen leuk. Door de praktijklessen heb ik op het vmbo al veel basiskennis opgedaan. Dat was heel handig toen ik naar het ROC ging en stage moest lopen. Ik vond het fijn dat je op vmbo al veel leert in de praktijk. Het is daardoor makkelijker om te bedenken wat je later het liefst doet, waar je interesses liggen en waarvoor je wilt leren.

Met een vmbo-diploma kun je alle kanten op. Als je zelf iets wilt en ervoor gaat, dan lukt het je! Met doorzettingsvermogen kun je veel bereiken. Mijn ervaringen met het vmbo zijn heel positief.

Tips voor huidige vmbo’ers
Denk niet te moeilijk en ga er gewoon voor. Je komt er wel!