Dani Levy / Ondernemer

“De sleutel tot succes is motivatie, discipline en een enorme focus!”

 

Bekijk mijn film

Naam: Dani Levy

Opleiding: vmbo-kader Handel en Administratie op het Edison College, mbo-juridisch op het ROC en doorgestroomd naar HBO-rechten op het Saxion Deventer. Na 3 jaar geswitcht naar HBO Small Business en in het tweede jaar gestopt om De Schavuyt op te richten.

Favoriete vak van vroeger: Handel/verkoop. Ik houd ervan om zelf iets te creëren om daarmee je eigen geld te verdienen.

Minst favoriete vak van vroeger: Bedrijfseconomie. Ik houd er zelf niet van om alleen maar in de boeken te zitten en hiervoor kun je gewoon een goede boekhouder inhuren.

Huidige baan: Ondernemer. Ik houd me binnen Bierbrouwerij De Vlijt bezig met het biermerk Veluwse Schavuyt. Ik zet het op de kaart, op strategisch en commercieel niveau, maar ik houd me ook bezig met de centrale inkoop en groothandels. Eigenlijk alles wat het merk hét biermerk maakt.

Even voorstellen…

Dani Levy

Ik ben bij Bierbrouwerij De Vlijt terechtgekomen door mijn stage bij een kleine brouwerij in de binnenstad van Apeldoorn. Ze produceerden het bier hobbymatig. Maar men kon niet tegen de productie op drinken. Jaarlijks bleef er 4000 liter bier over. Ik schreef een ondernemersplan om het overgebleven bier ‘Veluwse Schavuyt’ te vermarkten. Na 1 jaar was het al zo’n succes, dat er 40.000 liter werd verkocht en nu vermarkten we 250.000 liter.

Mijn ondernemende aanpak, het vormgeven en uitvoeren van een idee zijn mijn kracht. Ik ben heel gedreven en zit altijd vol ideeën. Nu ik 6 jaar verder ben in de brouwerij zie ik dat continuïteit niet iets is waar mijn kracht ligt. Ik heb De Schavuyt opgezet, gepionierd en het merk gemaakt tot wat het nu is. Iets nieuws prikkelt mij en ik wil niet te lang alleen maar operationeel zijn. En daarom is het voor mij tijd om mijn ambities te verleggen. Ik wil doorgroeien met grotere evenementen en vraagstukken binnen marketing en de commerciële bedrijvigheid.

Het vmbo

Ik was eigenlijk voor havo geselecteerd, maar dat was te theoretisch voor mij. Daarom ging ik naar het vmbo en dat is voor mij de sleutel geweest om mezelf verder te ontwikkelen omdat ik daarvoor de ruimte kreeg. Op het Edison leerde ik etaleren kreeg ik de mogelijkheid om me te uiten en iets te creëren waardoor ik intrinsiek gemotiveerd werd. Door de verschillende vakken theorie en praktijk is vmbo een goede basis. Het laat zien hoe breed je mogelijkheden zijn en er is veel ruimte om te ervaren waar je goed in bent. Dat is de sleutel voor een succesvolle carrière. Een studie op hbo-niveau is daar niet altijd een garantie voor.

Tips voor huidige vmbo’ers

Mensen hebben vaak een vooroordeel als je stopt of overstapt met een studie. Door je eigen weg te kiezen, te leren van je fouten en hard te werken kom je er wel. Focus bepaalt of je wel of niet je doel bereikt dus houd dat vast. Als je gemotiveerd bent en de discipline hebt, kun je alles bereiken.

Als ondernemer heb je lef nodig en moet je niet bang zijn om een stap verder te zetten. De sleutel tot succes is motivatie, discipline en een enorme focus!