FRANK VAN DER WEELE / DOCENT

“OP HET VMBO KWAM IK IN AANRAKING MET MIJN GROTE PASSIE, HET BAKKERSVAK”

 

Bekijk mijn film

Naam: Frank van der Weele

Opleiding: 2005-2009 vmbo – kaderberoepsgerichte leerweg
2009-2011 assistent brood-banketbakker niveau 2
2011-2013 zelfstandig werkend broodbakker niveau 3
2013-2014 leidinggevende bakkerij niveau 4
2015-heden Docent consumptieve Technieken 2e graads.

Favoriete vak van vroeger: Consumptiefbreed

Minst favoriete vak van vroeger: Wiskunde en Frans

Huidige baan: Docent Horeca, Bakken en Recreatie.

Even voorstellen…

Frank

Het vmbo: Op het vmbo kwam ik in aanraking met mijn grote passie, het bakkersvak. Ik vond en vind het fantastisch dat je met een paar simpele grondstoffen, eindeloos aan de slag kan om prachtige producten te ontwikkelen.

Ambities: na het afronden van mijn hbo-studie wil ik een Master gaan volgen. Welke dit is weet ik op dit moment nog niet. De twijfel zit hem tussen het pedagogische vlak en op het vlak van toetsing. Binnen steeds meer schoolvakken is het mogelijk om te toetsen af te nemen afgestemd op het niveau van de leerling. Dit mis ik nog binnen de Consumptieve Technieken, het ontwikkelen hiervan lijkt mij zeer interessant en uitdagend. Het psychologisch/pedagogisch vlak van het onderwijs vind ik ook zeer interessant. Ik ben ervan overtuigd dat een docent niet succesvol kan zijn wanneer hij dit niet op zekere mate beheerst. Mijzelf hierin ontwikkelen zou ten gunste zijn voor mij én de leerling.

Tips voor huidige vmbo’ers: Het vmbo heeft mij laten inzien dat ondanks dat je als leerling instroomt op een ‘lager’ niveau, dit niks zegt over je toekomstperspectief. Mits je bereid bent om hierin veel energie te steken.