Hoogvlieger: Aron Balk

“Ik ben trots op het vmbo omdat je veel met je handen werkt. Je hebt theorie en leert uit boeken, maar je leert ook in de praktijk.”

 

Even voorstellen…

Aron Balk

Leeftijd: 14 jaar
Opleiding: mavo
Profiel: Dienstverlening en producten
Leukste vak: Gym, omdat je dan sportief bezig bent.
Stomste vak: Levensbeschouwelijke vorming.
Na het vmbo: Ik weet het nog niet precies maar ik denk een theateropleiding

In mijn vrije tijd goochel ik. Ik geef optredens en voorstellingen. Dat is superleuk om te doen. Ik bedenk de shows zelf en regel ook het decor en het geluid. De ene truc bedenk ik zelf en de andere koop ik via internet. In de toekomst wil ik graag shows opvoeren voor een groot publiek en mijn eigen entertainment bedrijf oprichten. Ik vind het heel erg leuk om anderen te vermaken.

Trots op vmbo
Ik vind het leuk en een eer dat ik uitgekozen ben als één van de hoogvliegers van Trots op vmbo. Een docent heeft me genomineerd vanwege mijn goochelshow tijdens Showtime op school en omdat hij me een hardwerkende, positieve en leergierige leerling vindt. Dat vind ik heel leuk om te horen!

Ik ben trots op het vmbo omdat je veel met je handen werkt. Je hebt theorie en leert uit boeken, maar je leert ook in de praktijk. Als mensen horen dat ik op het vmbo zit krijg ik soms negatieve reacties. Dat vind ik jammer en onterecht. Er zijn zoveel vooroordelen! Als je naar het vmbo gaat ben je niet dom; het maakt niets uit welk niveau je doet. Op het vmbo is het hartstikke leuk en werken leerlingen hard. Ook met een vmbo-diploma kun je al je dromen najagen!