Hoogvlieger: CAN ODABASI

“Een technische vakkanjer”

 

 

Even voorstellen…

Can Odabasi

Leeftijd: 14 jaar
Opleiding: vmbo-kader
Profiel:
Zorg en Welzijn
Leukste vak:
Techniek omdat ik het leuk vind om dingen in elkaar te zetten. 
Stomste vak:
Biologie, Natuur- en Scheikunde omdat ik daar niets van snap.
Na het vmbo wil ik de Techniekopleiding bij ROC AVENTUS doen omdat ik automonteur wil worden. Het lijkt me leuk om auto’s te repareren en ook om ze te pimpen met spoilers enzo.

“Ik ben genomineerd omdat ik een van de finalisten van Vakkanjers was. Samen met mijn vrienden Mert en Ramazan hebben wij de LED WALK gemaakt, een wandelstok met verlichting.  Wij zijn tweede geworden bij de Challenge Vrijheid in Beweging. Vanuit het thema Zorg hebben wij deze wandelstok bedacht. Fietsen, auto’s, scooters hebben allemaal licht, maar voor oudere mensen die ’s avonds willen wandelen was nog geen oplossing bedacht. De LED WALK is gemaakt van plexiglas waarin we ledverlichting hebben gebouwd waardoor oudere mensen in het donker goed zichtbaar zijn.”

Trots op vmbo
Dat mensen wel eens negatief doen over het vmbo is gewoon hun mening en daar heb ik respect voor. Ik kan goed ideeën bedenken samen met anderen. Als vakkanjer leerde ik om initiatief te nemen en in een team te werken. Daarom wil ik als ambassadeur graag samen met mijn klasgenoten en vrienden Mert en Ramazan helpen met de campagne. Je bent niet specialer als je Gymnasium doet. Het maakt echt niet uit welk niveau je doet en dat wil ik graag vertellen en laten zien.