Hoogvlieger: Daniëlle Kraaijenhof

“Ik ben toch gewoon wie ik ben en het maakt toch niet uit of iemand gymnasium of vmbo doet?”

 

Even voorstellen…

Daniëlle Kraaijenhof

Naam: Daniëlle Kraaijenhof
Leeftijd: 14 jaar
Opleiding: Kaderberoepsgerichte leerweg
Profiel: Dienstverlening en producten
Leukste vak: De wiskundelessen omdat je dan logisch moet nadenken.
Stomste vak: Het vak CKV omdat ik het er niet mee eens ben dat alles binnen de lijntjes moet.
Na het vmbo: Ik zou wel op een kinderdagverblijf willen werken. Of lesgeven op een basisschool of middelbare school. Maar dit kan nog best veranderen de komende jaren.

Als ik iets wil, dan ga ik er helemaal voor en probeer ik het ook zo goed mogelijk te doen. Ik geef niet snel op en zal nooit denken ‘laat maar, het zal wel’. Ik wil graag winnen omdat ik aan andere mensen wil laten zien dat we trots zijn op wat wij hier allemaal doen op het vmbo. Ik wil er echt voor gaan!

Trots op vmbo
Ik hoef niet per se ‘hoger’ te zijn dan anderen. Dat maakt mij niet uit. Het vmbo past bij mij en ik heb het hier nu heel erg leuk. Op de sportclub hoor ik wel eens vooroordelen bij leeftijdsgenoten en dat is best vervelend. Ik ben toch gewoon wie ik ben en het maakt toch niet uit of iemand gymnasium of vmbo doet?

Eerst was ik heel verbaasd toen ik hoorde dat ik was genomineerd. Maar ik wilde het ook heel graag dus erg leuk wat er allemaal gebeurt nu! Ik wil graag winnen omdat ik aan andere mensen wil laten zijn dat we trots zijn op wat wij hier allemaal doen op het vmbo. Ik wil er echt voor gaan! Nu ik genomineerd ben, lijkt het mij leuk om samen met de directeur andere scholen bezoeken om onze school te promoten.