Hoogvlieger: Kim Nokkert

“Ik heb altijd al meer met mijn handen willen doen in plaats van veel theorielessen volgen.”

 

Even voorstellen…

Kim Nokkert

Naam: Kim Nokkert
Leeftijd: 15 jaar
Opleiding: Kader/basis
Profiel: Horeca, bakkerij en recreatie
Leukste vak: Gym, want tijdens die lessen kan ik lekker bewegen en mijn energie kwijt.
Stomste vak: Wiskunde.
Na het vmbo: Ik twijfel nog tussen de bakkerij in gaan of iets met kinderen. Twee heel verschillende dingen maar ik vind het allebei leuk.

Mijn coach vindt dat ik enthousiast ben en heel gemotiveerd. Verder valt het hem op dat ik vaak andere leerlingen help op school. Dat doe ik ook graag! Ook sta ik er goed voor met mijn schoolresultaten.

Trots op vmbo
Ik ben blij dat ik op het vmbo zit omdat het op onze school gewoon heel gezellig is! Op deze school vinden ze de praktijkvakken heel belangrijk omdat die nuttig zijn voor later. Dat past goed bij mij. Ik heb altijd al meer met mijn handen willen doen in plaats van veel theorielessen volgen.

Dat er wel eens negatief wordt gepraat over het vmbo vind ik wel jammer. Vooral als leeftijdsgenoten met een hogere opleiding dit doen. Wij praten toch ook niet negatief over hun niveau? Wij zijn slim op onze eigen manier! Daarom vind ik het ook heel leuk dat ik genomineerd ben voor deze campagne. Het is gelukkig ook wat minder serieus dan ik vooraf had gedacht. Als je in de finale een presentatie moet geven, mag je hier helemaal je eigen draai aan geven.