Hoogvlieger: Lotte Holtkamp

“Het vmbo biedt veel kansen. Doordat je veel praktijk hebt, kom je er sneller achter welke richting je leuk vindt voor later.”

 

Even voorstellen…

Lotte Holtkamp

Naam: Lotte Holtkamp
Leeftijd: 15 jaar
Opleiding: Kaderberoepsgerichte leerweg
Profiel: Economie en ondernemen
Leukste vak: Vorig jaar hadden we een keuzevak ‘webshop’. Dat vond ik heel erg leuk. We kregen eerst theorie en als eindopdracht mochten we een eigen webshop bouwen.
Stomste vak: Engels. Ik ben er niet goed in en vind het saai.
Na het vmbo: Ik weet het nog niet precies, maar ik wil wel de creatieve kant op. Ontwerpen, fotografie… zoiets!

Ik ben vorig jaar aan het einde van het jaar ingestroomd op regulier vmbo. Ik kom van het speciaal onderwijs. Bij mijn geboorte heb ik zuurstoftekort gehad, waardoor mijn hersenen mijn spieren minder goed aansturen. Ik zit in een rolstoel omdat ik niet zelfstandig kan lopen en mijn informatieverwerking is trager. Soms is dat lastig, maar je vindt er je weg wel in. Op school denken ze met me mee. Bijvoorbeeld met mijn rooster, de lokalen waarin ik les heb en toetsen die voorgelezen of aangepast moeten worden.

Trots op vmbo
“Ik vind het heel leuk om mee te doen aan Trots op vmbo en vind het ook erg bijzonder dat ik genomineerd ben. Mijn docenten en ouders vinden het knap hoe ik me staande houd op school. Ik vind het fijn dat anderen waarderen wat ik doe. Ik vind het onzin als mensen negatief praten over het vmbo. Op het vmbo leer je op een andere manier, maar niet op mindere manier. Wij leren meer over hóe je dingen doet en niet alleen theorie. Het vmbo biedt veel kansen. Doordat je veel praktijk hebt, kom je er sneller achter welke richting je leuk vindt voor later. Veel mensen bestempelen het vmbo als een laag niveau, maar het niveau wat je doet zegt niets over wie je bent.”