Hoogvlieger: Lotte Klein Velderman

“Als ambassadeur van het vmbo zou ik het beeld van het vmbo willen veranderen.”

 

Even voorstellen…

Lotte Klein Velderman

Naam: Lotte Klein Velderman
Leeftijd: 14 jaar
Opleiding: Mavo
Profiel: Bouwen, wonen en interieur
Leukste vak: Natuurkunde.
Stomste vak: Duits. Ik ben niet goed in talen en vind het daarom minder leuk.
Na het vmbo: Ik wil graag natuurkundedocent worden. Veel kinderen vinden natuurkunde niet leuk en ik wil het graag leuker maken voor hen.

In februari ben ik overgestapt van havo naar mavo. Eerst dacht ik: ‘o nee, ik moet naar het vmbo.’ Maar, het bleek heel leuk te zijn. De kinderen hier op school zijn vrolijk, werken hard en willen graag leren. Ook de docenten zijn heel aardig. Ik vond het spannend om over te stappen, maar ben blij dat ik hier nu ben.

Trots op vmbo
“Ik vind het eigenlijk best wel spannend dat ik genomineerd ben. Maar, ook leuk! Ik ben trots op het vmbo omdat je veel dingen kunt leren met je handen. Je hebt meer praktijk dan op andere opleidingen. Ik vind het onterecht dat mensen negatief praten over het vmbo. Ze hebben veel vooroordelen die helemaal niet waar zijn. Je zou het eigenlijk zelf moeten meemaken voordat je er iets negatiefs over zegt. Als ambassadeur van het vmbo zou ik het beeld van het vmbo willen veranderen. Bijvoorbeeld door voorlichting over het vmbo te geven aan kinderen op de basisschool en te vertellen hoe het hier écht is.”