Hoogvlieger: Marissa Hagen

“Is een doorzetter en geeft niet gauw op

 

 

Even voorstellen…

Marissa Hagen

Leeftijd: 13 jaar
Opleiding: mavo-kader
Profiel: Dienstverlening en Producten (D&P)
Leukste vak:
Kunst, vooral tekenen omdat ik het leuk vindt creatief bezig te zijn.
Stomste vak:
Wiskunde, omdat ik daar niet zo goed in ben.
Na het vmbo zou ik wel iets met dansen willen doen. Ik zit nu ook op Pop showdans en ik vind het erg leuk om op te treden. Maar ik weet het nog niet precies.

 

Ik ben genomineerd omdat ze mij een doorzetter vinden. Door mijn aandoening werk ik wat langzamer en krijg ik extra ondersteuning bij de praktijk- en theorievakken. Gelukkig zijn er veel aardige docenten en klasgenoten die mij willen helpen als dat nodig is. Ik heb Cerebrale Parese en daardoor functioneren mijn linkerarm en -hand niet zo goed en soms heb ik last van mijn evenwicht. Daarom is dansen goed voor mij want hierdoor kan mijn evenwicht beter worden.

Trots op vmbo

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen talent heeft. Op het vmbo kan je ontdekken waar je goed in bent. Het is mooi onderwijs omdat je naast theorie ook praktijk krijgt die later altijd van pas komt. Op het vmbo ontdek ik door de vakken van D&P veel verschillende richtingen en ervaar zo wat mijn ding is. Daarnaast vind ik het fijn dat er rekening wordt gehouden met wat ik kan en waar ik ondersteuning bij nodig heb.

Ik wil graag een voorbeeld zijn, door te laten zien dat je met doorzettingsvermogen veel kunt bereiken, ook als je een aandoening hebt zoals ik. Vmbo is hartstikke positief en dat wil ik graag aan anderen vertellen.