Hoogvlieger: MEHMET ODABASI

“Heeft altijd oog voor anderen”

 

 

Even voorstellen…

MEHMET ODABASI

Leeftijd: 14 jaar
Opleiding: vmbo-basis met fl@xvak koken
Profiel:
Produceren, Installeren en Energie (PIE)
Leukste vak:
Gym omdat ik van voetballen houd.   
Stomste vak:
Natuur- en scheikunde omdat ik dat ingewikkeld vind. 
Na het vmbo wil ik echt verder komen. Misschien profvoetballer of iets met techniek. Ik hou van actie en spanning en het leger lijkt me ook leuk.

“Ik ben genomineerd omdat ze mij heel open en zorgzaam vinden. Ik heb altijd oog voor anderen en ben graag behulpzaam. Ik help anderen in mijn klas of uit mijn voetbalteam. Ik help net zo lang totdat het de ander ook lukt. Dat geeft me een goed gevoel. Daarom vind ik teamsport ook het leukste. Met teamsport werk je niet alleen en ik vind het mooi om samen iets te bereiken.”

Trots op vmbo
Ik heb stage gelopen bij technisch bedrijf in Enschede. We moesten kabels trekken en een nieuwe meterkast maken. Toen voelde ik me heel trots dat alles weer werkte in de keuken van dat studentenhuis.

Bij Cortenbosch helpen de docenten je echt goed en je krijgt de ruimte om dingen te doen en te ontdekken. Ze zijn echt verbonden met je en ze geven je allerlei tips. 

Ik wil me inzetten voor deze campagne omdat ik anderen goed verder kan helpen en uitleggen hoe het echt is op het vmbo. Ik wil vooral met heel veel mensen praten over het vmbo. Ik geloof in persoonlijk contact. Natuurlijk kun je heel veel dingen op internet zetten en posters ophangen, maar face-to-face met mensen praten, dat is mijn kracht.