Hoogvlieger: ROBIN KLOMP

“Combineert school met topsport”

 

 

Even voorstellen…

ROBIN KLOMP

Leeftijd: 14 jaar
Opleiding: mavo-kader
Profiel:
Economie en Ondernemen
Leukste vak:
Muziek en handvaardigheid omdat je dan lekker creatief bezig bent met verschillende dingen.  
Stomste vak:
Engels, omdat ik dat moeilijk vind en Nask is een beetje saai.
Na het vmbo weet ik nog niet wat ik wil gaan doen. Er komt vast iets op mijn pad.

“Ik ben opgeklommen van kader naar mavo en combineer school met topsport. Het Cortenbosch is een Topsport Talentschool en ik heb de status Ruimte voor Talent. Dat krijg je als je meer dan 12 uur in de week traint. Ik speel tafeltennis bij TTV De Veluwe. Als je op dit niveau sport dan kun je in de knel komen met je schoolwerk. Als ik tot laat heb getraind mag ik soms het eerste uur vrij of toetsen en huiswerk uitstellen. Ook mag ik sommige vakken laten vallen. Aankomend seizoen ga ik eerste of hoofdklasse spelen.”

Trots op vmbo

Ik ben trots op mijn nominatie omdat ik school combineer met topsport en hele goede cijfers haal. Het maakt echt niet uit waar je begint, of het nu vmbo, mavo of havo is. Als je je best blijft doen kun je altijd naar een ander niveau toewerken. Op het Cortenbosch krijg ik veel vrijheid en dat is fijn. Dan hoef je niet alles precies volgens de regels te doen.

Ik wil me inzetten om mensen te vertellen, dat vmbo ook goed is. Het allerhoogste niveau hoeft echt niet per se. En vanuit mijn eigen voorbeeld kan ik laten zien dat heel veel mogelijk is. Van advies op basis, naar kader en nu Mavo en dat in combinatie met sporten op hoog niveau. Ik blijf mezelf en doe mijn best. Dat kan iedereen!