Hoogvlieger: Sharwan Boedhoe

“Als ambassadeur van het vmbo zou ik mensen vertellen dat je niet te snel moet oordelen over een school of niveau als je het zelf niet kent.”

 

Even voorstellen…

Sharwan Boedhoe

Naam: Sharwan Boedhoe
Leeftijd: 16 jaar
Opleiding: Kaderberoepsgerichte leerweg
Profiel: Economie en ondernemen
Leukste vak: Economie. Ik vind de verhalen over het economische systeem in Nederland heel interessant en ben ook geïnteresseerd in handel en hoe bedrijven groeien.
Stomste vak: Gym. Ik ben niet zo’n beweeglijk type.
Na het vmbo: Ik wil op het mbo iets met economie of computers doen.

In mijn vrije tijd geef ik schaakles aan kinderen tussen de zeven en twaalf jaar. Ik gaf eerst alleen les over de basis van schaken, maar ben nu in opleiding om een stap verder te gaan. Je leert kinderen dan schaken vanuit de basis, maar leert ze ook trucjes om hun tegenstander te kunnen verslaan.

Ik schaak al sinds de basisschool en vind het een hele leuke sport. Het leukste vind ik dat je – als je verliest – weer met een nieuw spel kunt beginnen. Maar dan met nieuwe, betere ideeën die je hebt geleerd tijdens je vorige spel.

Trots op vmbo
“Ik had nooit gedacht dat ik gekozen zou worden voor Trots op vmbo. Ik ben verrast maar vind het ook leuk. Als ambassadeur van het vmbo zou ik mensen vertellen dat je niet te snel moet oordelen over een school of niveau als je het zelf niet kent. Het is niet goed om kinderen te beoordelen op hun niveau in plaats van op wat ze kunnen en wie ze zijn; iedereen heeft andere sterke en zwakke punten. Ik vind het vmbo een prima niveau en zit hier goed op mijn plek.”