Hoogvlieger: VERA BOSCH

“Heeft haar eigen onderneming”

 

 

Even voorstellen…

VERA BOSCH

Leeftijd: 14 jaar
Opleiding: mavo-kader
Profiel:
Techniek, Produceren, Installeren, Energie (PIE)
Leukste vak: Kunst, het is leuk creatief bezig te zijn en thuis teken ook vaak met aquarel.
Stomste vak: Engels, omdat ik grammatica lastig vind.
Na het vmbo wil ik havo/hbo doen omdat ik graag kinderfysiotherapeut wil worden. Als kind heb ik vroeger zelf fysiotherapie gehad waardoor ik nu weer goed kan lopen. Door mijn ervaring kan ik andere kinderen goed verder helpen.

 

Als één van de weinige meisjes op het Edison College doe ik de techniekopleiding. Laatst heb ik zelf de accu van onze elektrische bakfiets gesoldeerd. Ik heb mijn eigen onderneming “De kebabfiets” www.kebabfiets.nl. Samen met mijn moeder maak ik biologische gerechten met een Arabisch thema voor feesten van klanten in Apeldoorn. In de toekomst willen we ook op festivals staan. Wij vinden het milieu belangrijk en gebruiken biologisch afbreekbaar servies. Onze fiets is origineel, milieubewust en we kunnen gemakkelijk op plekken komen, zoals een achtertuin, die voor een truck lastig te bereiken is.

Trots op vmbo

Ik ben er trots op, dat ik mavo doe en vind de praktijkvakken heel erg leuk omdat ik lessen kan volgen op mijn eigen niveau en een profiel kan kiezen die bij mij past. Ze denken heel goed met mij mee in mijn capaciteiten. Het is heel handig, dat je leert hoe je iets kunt bedenken én dat je het daarna ook zelf kunt maken.

Mijn mening is, dat het vmbo niet minder is dan een ander niveau. Ik vind het leuk om mensen daarover te informeren en te vertellen hoe het echt is op het vmbo. Ik wil de campagne helpen door hierover met mensen in gesprek te gaan. Ik praat gemakkelijk en het lijkt me leuk om als dat als ambassadeur te doen, bijvoorbeeld via evenementen.