Jamarro Diks / Profvoetballer

“Geloof in jezelf, hard werken wordt beloond!”

 

Bekijk mijn film

Naam: Jamarro Diks

Opleiding: Vmbo kader/tl op het Cortenbosch. Daarna Sport en Bewegen en Detailhandel op ROC Aventus. Door mijn voetbalcarrière in Slowakije de opleiding Detailhandel voortijdig afgebroken.

Favoriete vak van vroeger: Gym, omdat je dan lekker bezig bent. Tekenen, verzorgen en mediawijsheid vond ik ook heel leuk.

Minst favoriete vak van vroeger: Biologie, natuur- en scheikunde omdat ik me niet zo goed kan concentreren.

Huidige baan: Profvoetballer bij Excelsior in Rijssen

Even voorstellen…

Jamarro Diks

Ik voetbalde al op mijn vierde en werd op de basisschool ontdekt door de scout van Vitesse. Ik heb bij verschillende Apeldoornse clubs gevoetbald, o.a. voor WSV zowel in het veld als in de zaal.

In 2016 heb ik een jaar gevoetbald in Slowakije voor AS Trenčin, waar ik mijn debuut maakte in de uitwedstrijd in de voorronde van de Champions League. In 2017 vertrok ik naar CSV Apeldoorn waar ik de afgelopen twee jaar heb gespeeld. In mijn voetbalcarrière heb ik pieken gehad, zoals spelen bij Jong Oranje en een profcarrière in Slowakije. Maar ook dalen zoals een kniebreuk en scheuren van mijn enkelbanden. Met een dosis doorzettingsvermogen en fysiotrainingen ben ik weer helemaal fit. Voetbal is mijn lust en mijn leven.

In de toekomst wil ik nog wel een diploma halen. Ik weet nog niet welke richting. Misschien iets in de beveiliging of techniek, mijn hobby is sleutelen aan auto’s. Ik ben ook gek op kinderen en zou ook iets willen doen voor kinderen met gedragsproblemen.

Het vmbo

Op het vmbo kreeg ik alle ruimte om mezelf te ontwikkelen en met mijn status als topsporter kreeg ik speciaal verlof om 6 a 7 keer per week te trainen. Ik werkte vaak vooruit en kreeg voor 2 dagen huiswerk mee. Daardoor heb ik veel zelfdiscipline ontwikkeld.

Ik merk soms in mijn omgeving dat het vmbo een negatief imago heeft en dat vind ik onterecht. Het gaat er uiteindelijk om hoe jij er zelf in staat en dat je je diploma haalt. Met een vmbo-opleiding kun je ook een succesvolle carrière hebben. Kijk naar mij en naar mijn vader die handbalde op hoog niveau en is nu trainer en mijn broer Kevin voetbalt in Italië bij Columbia.

Tips voor huidige vmbo’ers

Blijf hard werken en in jezelf geloven. Hard werken wordt echt beloond. Zit niet bij de pakken neer als er iets tegenzit en sta open voor hulp. Trek je vooral niets aan van wat anderen vinden.