JANNEKE ROFFEL / EIGENARESSE KAPSALON FRAAI!

“IK BEN EEN PRAKTIJKMENS EN OP HET VMBO LEERDE IK DOOR TE DOEN”

 

Bekijk mijn film

Naam: Janneke Roffel

Opleiding: mavo, kappersopleiding aan het Cibab

Favoriete vak van vroeger: handenarbeid en Engels

Minst favoriete vak van vroeger: Duits

Huidige baan: Eigenaresse van Fraai! Kapsalon

Volg mij!

Even voorstellen…

Janneke

Het vmbo: ik ben een praktijkmens, ik kan alles leren in praktijk en ik vind het fijn om dingen te zien. Ik ben niet een mens om dingen te leren uit boeken. Ik denk dat daar het vmbo in bijgedragen heeft. Ik merk het nu ook in cursussen of trainingen dat ik het voor mijn neus zie gebeuren en dan kan ik het eigenlijk ook meteen.

Ambities: Ik wil graag verder groeien in het vak. In oktober start ik daarom met een opleiding als Educator voor Keune, een haarcosmetica merk. Dat betekent dat ik straks trainingen en cursussen ga geven aan andere kappers. Als ik dat eenmaal doe, ontstaan er vast weer nieuwe ambities. Ik ben ontzettend enthousiast over het kappersvak. Kapster zijn gaat zoveel verder dan alleen haren knippen!

Tips voor huidige vmbo-ers: Het is best moeilijk om een vervolgopleiding te kiezen als je nog zo jong bent. Kijk daarom al vroeg om je heen. Bijvoorbeeld door een dag mee te lopen met een bepaald beroep of door open dagen van vervolgopleidingen te bezoeken. Verdiep je ook goed in de keuzes voor je vakkenpakket. Voor sommige vervolgopleidingen heb je namelijk bepaalde vakken nodig!