Kevin Diepeveen / Jongerenwerker

“Jaag je ambitie na en durf jezelf te zijn. Een ander doet dat niet voor jou!”

 

Bekijk mijn film

Opleiding: vmbo-basis op het Sprengeloo, MBO 2 en daarna MBO 4 SCW (Sociaal Cultureel Werk), Socialworker HBO certificaat.

Favoriete vak van vroeger: Gym, ik hou van sport en de dynamiek die erbij hoort. Je bent spontaner en je leert elkaar op een andere manier kennen. Dat viel me op de middelbare school al op en later kwam het besef, dat je dat ook als middel kunt inzetten.

Minst favoriete vak van vroeger: Duits, dat vind ik geen mooie taal en ik heb niks met het land.

Huidige baan: Jongerenwerker, Projectleider OSSO (Op Straat Sportief Ontmoeten) bij Stimenz Apeldoorn. Assistent trainer bij de KNVB District Oost en 13 en KNVB Scout.

Even voorstellen…

Kevin Diepeveen

In het OSSO-project doen we laagdrempelige activiteiten waar iedereen aan mee kan doen. OSSO wil een positieve en sportieve invloed uitoefenen op het opgroeien van jeugd en jongeren in de openbare ruimte van de wijken. Met als grootste doel het preventief voorkomen van overlast. Iedereen is gelijk, dat is onze kernwaarde. De activiteiten zijn niet alleen op sport gericht, maar ook om het ontwikkelen van andere talenten, omgangsvormen, vriendschap en het bieden van kansen.  Met straat- en zaalvoetbal bereik je wel de grootste groep, ook meiden. De taal die iemand spreekt is daarbij niet belangrijk en sport is een mooi middel om in het onbewuste aan te sturen en om binding te creëren.

We gaan de veldjes af, geven jongeren een hand, kijken ze in de ogen en vragen hoe het met ze gaat. Normen en waarden kun je dan goed aansturen binnen een groep. We willen ze inspireren, vormen en iets meegeven. Door de sportactiviteiten leren ze dat niet het recht van de sterkste geldt, maar iedereen meetelt.
In deze wekelijkse contactmomenten ga ik op zoek naar hulpvragen en met doorvragen kom je vaak op andere vragen die in hun leven spelen. Daarnaast helpen we ook met het vinden van een stageplek, het schrijven van een CV of het voorbereiden van een sollicitatiegesprek.

Ik wil van betekenis zijn in de Apeldoornse welzijnswereld met de focus op jongeren. Zij zijn de toekomst en ik zoveel mooie talenten die ik graag samen met hen verder wil ontwikkelen. Ik wil anderen een zetje in de rug geven die ze anders niet krijgen en mijn huidige functie is voor mij de beste manier om dat te doen.

Het vmbo

Vmbo legt een goede en brede basis en me geholpen om me praktisch te ontwikkelen in mijn omgang met verschillende mensen. Je leert niet alleen uit de boeken maar ook door te doen. Je krijgt de ruimte om jezelf op een andere manier te leren kennen en door te zetten bij tegenslagen.

Ik wil in mijn werk graag aanpakken en doen, maar wel met de juiste onderbouwing. Een vervolgtraject als Social Worker op HBO-niveau is dan nodig voor een stukje verdieping. Daardoor kan ik in mijn werk op verschillende niveaus schakelen; met jongeren heb ik een andere pet op dan dat ik met de gemeente aan tafel zit.

Tips voor huidige vmbo’ers

Durf vooral jezelf te zijn en durf je eigen dromen en ambities na te jagen. Een ander doet dat niet voor jou. Blijf dicht bij jezelf en doe het op je eigen manier.