Drie finalisten bekend!

Van de negen geselecteerde hoogvliegers voor Trots op vmbo, zijn drie finalisten overgebleven. Wessel Rouw, Loes Arends en Kim Nokkert strijden op 15 november om de titel ‘ambassadeur voor het vmbo in Apeldoorn’.

Negen talenten
Negen derdejaars leerlingen van Sprengeloo, Veluws College Cortenbosch en Edison College hebben meegedaan aan de hoogvliegerverkiezing: Aron Balk, Daniëlle Kraaijenhof, Kim Nokkert, Loes Arends, Lotte Holtkamp, Lotte Klein Velderman, Wessel Rouw, Sem van de Heuvel en Sharwan Boedhoe. De verkiezing gaat niet over het behalen van hoge cijfers maar over ambitie, vakmanschap, creativiteit en maatschappelijke betrokkenheid. Met deze verkiezing laten de vmbo-leerlingen zien, dat zij deze talenten in huis hebben.

Drie finalisten
Na een spannende verkiezing hebben Wessel Rouw (Cortenbosch), Loes Arends (Sprengeloo) en Kim Nokkert (Edison College) de meeste stemmen gekregen. Wessels droom is om prof-volleyballer te worden en Loes vindt, dat “er veel belangrijke beroepen zijn die je kunt doen met vmbo, zoals in de zorg”. Kim valt op doordat zij vaak andere leerlingen helpt op school. Deze drie finalisten strijden op 15 november om het ambassadeur-schap waarbij zij zichzelf presenteren aan het publiek en een vakjury. De winnaar mag zich een jaar lang ambassadeur van het vmbo in Apeldoorn noemen en ontvangt een mooie prijs.