NIELS VAN ITTERSUM / SUPERVISOR BIJ DAF TRUCKS N.V.

“DANKZIJ HET VMBO HAD IK AL VEEL PRAKTIJKERVARING”

 

Naam: Niels van Ittersum

Opleiding:
1992 – 1994: Moerbosch mavo
1994 – 1996: Sprengeloo mavo
9600 – 2000: Apeldoorn college MTS
2000 – 2004: HTS autotechniek Arnhem
Daarna: diverse trainingen en cursussen

Favoriete vak van vroeger: wiskunde en de praktijkvakken (voertuigentechniek)

Minst favoriete vak van vroeger: maatschappijleer

Even voorstellen…

Niels

Huidige baan: Supervisor Six Sigma Support & Reliability Engineering bij DAF Trucks N.V. Ik geef leiding aan twaalf mensen. Wij realiseren wensen van onze klanten op het gebied van kwaliteit. Dat doen we bijvoorbeeld door het helpen van de engineers van DAF met cijfers en statistiek bij het ontwikkelen van goede producten. We werken nu bijvoorbeeld aan een project met als doel dat een truck maar één keer per jaar onderhoud nodig heeft. Als er problemen optreden, helpen we engineers met een speciale methodieken. Ik vind mijn werk erg leuk en werk veel in projecten met veel verschillende mensen, afdelingen en fabrieken.

Het vmbo: door mijn achtergrond op het vmbo en het mbo heb ik veel ervaring opgedaan in de praktijk. Daardoor kan ik snel de vertaling maken naar de werkvloer. Juist die koppeling met de praktijk maakt mijn werk heel leuk.

Ambities: Op den duur lijkt het me leuk om leiding te geven aan een groep ontwikkelaars om de feeling met de praktijk meer te ervaren.

Tips voor huidige vmbo-ers: houd jezelf regelmatig een spiegel voor. Vind je dit werk echt leuk? En vind je dit werk ook nog leuk als je 50 bent?