Hoogvlieger: Bastiaan Kant

“Combineert school met een theateropleiding”

 

 

Even voorstellen…

Bastiaan Kant

Leeftijd : 14 jaar
Opleiding:
mavo-kader
Profiel: Horeca, Bakken en Recreatie (HBR)
Leukste vak: Bakken, omdat je lekkere dingen maakt die je mee naar huis mag nemen.
Stomste vak: Engels, omdat ik niet zo goed ben in grammatica.
Na het vmbo  wil ik door naar havo en daarna verder met acteren. Naast mijn lessen op het Edison College doe ik nu ook al een theateropleiding. Naast acteren lijkt werken in de ouderen- of gehandicaptenzorg me ook erg leuk. Ik vind het fijn als ik andere mensen kan helpen.

Ik combineer school met een theateropleiding bij Tim Koldenhof in Apeldoorn. Ik vind het leuk om op een podium te staan en ben niet snel zenuwachtig. Mijn lessen op de theaterschool zijn ’s avonds of in het weekend. Ik kan dus gewoon naar school maar moet soms snel eten en meteen weer door. Ik heb daar nu ook huiswerk van, omdat we bezig zijn met een grote musical vanwege het 10-jarig jubileum.

Trots op vmbo

Met deze campagne kun je laten zien dat het vmbo heel leuk is en dat je niet altijd havo moet hebben om iets te bereiken. Ik wil graag aan iedereen laten zien dat je met het vmbo alle kanten op kan en er veel mee kan bereiken. Door alle verschillende vakken, zowel theorie als praktijk, kan je na het vmbo zowel naar het mbo als verder naar de havo. Het vmbo is gewoon een goede basis voor verdere opleidingen. Daarom wil ik kinderen van de basisschool enthousiast maken voor het vmbo en daarom heb ik mijzelf genomineerd om de campagne hiermee te helpen.