Trots op vmbo: stem van 9 t/m 18 oktober op jouw favoriet!

Met de campagne Trots op vmbo willen het Edison College, Sprengeloo, Veluws College Cortenbosch en de gemeente Apeldoorn bijzondere talenten van leerlingen en de kansen die een vmbo-diploma biedt in het zonnetje zetten.

Zeven derdejaars vmbo-leerlingen met bijzondere talenten zijn gekozen als Hoogvliegers. Zo vertelt Hoogvlieger Vera: “Ik ben trots op het vmbo, omdat het heel handig is dat je leert hoe je iets bedenkt én dat je het daarna ook zelf maakt. Ik heb mijn eigen onderneming “De kebabfiets” en doe als één van de weinige meisjes de techniekopleiding zodat ik zelf de accu van mijn elektrische bakfiets kon solderen”. Hoogvlieger Mehmet gelooft in persoonlijk contact en wil zich ook graag inzetten voor de campagne: “Ik kan anderen goed verder helpen en uitleggen hoe het echt is op het vmbo. Face-to-face met mensen praten, dat is mijn kracht”.

Online Hoogvliegerverkiezing 9 – 18 oktober
Op de website en op sociale media vertellen alle Hoogvliegers enthousiast hun verhaal en nodigen jou uit om op hen te stemmen. Wie gaat door naar de finale? Stem jij op Bastiaan, Marissa, Mehmet, Tessa, Robin, Can of Vera? Stem ook via www.trotsopvmbo.nl

Finale 14 november
De drie leerlingen met de meeste stemmen van hun school, mogen meedoen aan de finale van Trots op vmbo op 14 november en strijden daar om het ambassadeurschap van de campagne.