Hoogvlieger: Loes Arends

“Ik sta elke dag om zes uur op en dan denk ik: ‘yes, weer naar school!'”

 

Even voorstellen…

Loes Arends

Naam: Loes Arends
Leeftijd: 14 jaar
Opleiding: Mavo
Profiel: Zorg en welzijn
Leukste vak: Gym. Ik ben sportief en tijdens het sporten kun je alles eruit gooien.
Stomste vak: Rekenen. Ik vind het wel leuk om te doen, maar ik ben er niet zo goed in dus dat is een beetje frustrerend.
Na het vmbo: Ik wil graag in de ouderenzorg werken met demente ouderen. Vorig jaar heb ik meegelopen in een verzorgingshuis en dat vond ik heel leuk.

Ik sta elke dag om zes uur op en dan denk ik: ‘yes, weer naar school!’ Natuurlijk vind ik niet alles leuk, maar het meeste wel. Omdat ik in Twello woon moet ik elke dag ver fietsen: vijftig minuten heen en terug. Naast school heb ik het nog druk met handbal. Ik train drie keer in de week en speel in het weekend een wedstrijd. Op dinsdag ga ik nog naar streetdance. Meestal probeer ik mijn huiswerk van tevoren te maken.

Trots op vmbo
“Op de basisschool gingen al mijn vriendinnen naar de havo of het vwo. Ik vond dat toen niet leuk en dacht dat ik een laag niveau had. Maar, toen kwam ik hier op het vmbo en zat ik meteen op mijn plek. Ik vind het fijn dat je op het vmbo kunt leren in de praktijk. Ik ben echt van het doen en houd niet van stilzitten. Omdat ik goede cijfers heb kan ik nog naar de havo, maar dat doe ik niet. Ik kies ervoor om naar het mbo te gaan en te leren in de praktijk. Als ik dat afgerond heb kan ik altijd nog naar het hbo.

Dat ik genomineerd ben voor Trots op vmbo vind ik heel leuk. Als ambassadeur van het vmbo zou ik kinderen vertellen dat er niks mis is met het vmbo. Op het vmbo kun je jezelf zijn en met een vmbo-diploma kun je veel bereiken. Er zijn heel veel belangrijke beroepen die je kunt doen met vmbo, zoals in de zorg.”